Friday, 15 April 2016

Midsem break sem 6

Hi guysss
Assalamualaikum :))


Takde apa-apa pun nak story.
Hanya untuk coretan buat diri sendiri
Muhasabah sikit buat apa cuti seminggu ni kat rumah


Best sangat cuti
Kalau boleh dah tak nak balik Nilai
Balik sana mindset memang kna fikir study je
Padahal kat mana-mana pun sama je -.-'



Malam ni last tidur atas katil kat rumah
Cuti pulak bila nak dekat raya nnti
Dalam hujung bulan 6
Lebih kurang 2 bulan cmtu. 
Serious dengki dengan budak rumah dekat
Tiap-tiap minggu balik. Sobsob.





8 April 2016 (Jumaat)
Touchdown Kemasek. Tak buat apa pn hari tu. Berehat. Tapi hari tu baru tahu lecturer OR (Optimization and Operational Research) ad bagi group assignment *cry. Cuti tak macam cuti pn. Asyik ad assignment memanjang (terima lah hakikat yang kau tu masih belajar Anisah!)



9 April 2016 (Sabtu)
Hantar along balik UNISZA. Ambik adik kat SMAASZA. Dah janji nak belanja buku guna baucer buku. Habis dalam RM 200. Ad lagi RM 50. Tengah fikir nak guna untuk beli buku apa. Baiki phone. Tapi 3 minggu lagi baru siap. *cry. Ayah belanja makan Nasi Kukus Ayam Berempah *perlu ke capital. Kuikui. Balik dari KT singgah pasar malam Paka.



10 April 2016 (Ahad)
Tak buat apa-apa jugak hari ni. Marathon Movie. Tulah nikmat duk kat rumah. Kalau duk kat Nilai, movie pn tak sempat tengok.



11 April 2016 (Isnin)
Marathon Movie *jejoget sikit. Baru dapat tahu Sir bukak kuiz SOA hari selasa. Punyalah tak keluar mana-mana hari tu sebab nak fokus buat kuiz. 



12 April 2016 (Selasa)
Telefon YAPEM dn MAINS *sanggup telefon semata nak mintak dana nak buat program. Sebenarnya berdebar sangat nak cakap telefon. Petang tu, pergi buat passport dekat Kerteh. Ambik gambar tak pakai spec. Memang lain sgt muka. Heee. Dah ad passport boleh lah pergi jalan luar negara (tapi duit takde). Balik singgah Mesra Mall. Pastu pergi KFC. Teringin nak makan sebab dah lama tak makan. Petang tu, ayah belanja rojak ayam. *balik rumah memang makan banyak. Malam tu jawab kuiz SOA. Soalan mencabar jugak. Tapi boleh lah google sikit2. Tapi ad jugak memang kena fikir sendiri. First attempt 7/10. Thumbs up untuk diri sendiri (padahal kawan-kawan lain lagi hebatttt).



13 April 2016 (Rabu)
Setelah beberapa hari menghabiskan masa dengan perkara sia-sia. Mulalah bersemangat nak buat assignment sebab dah nak hbs cuti. Memang set target nak  buat apa setiap hari. At least kalau dh siap boleh marathon movie *yeah



14 April 2016 (Khamis)
Teringat tak isi lagi borang Dana Remaja Terengganu. Terus isi sebab nak duittt. Hahahaha. Siapkan assignment HS (Honour Seminar) *part sendiri. Ni group assignment jugak. Malam tu teman adik pergi dengar ceramah Dr Zakir Naik kat Padang Astaka Kemaman. Dengar ceramah dengan first question je, pastu balik. Naik moto malam2 pastu 30 minit baru sampai rumah. Memang takut. Sebab tak pernah bawak moto malam pastu jalan jauh2 *alasan balik ceramah awal



15 April 2016 (Jumaat)
Kaji sikit soalan assignment OR. Tapi uruskan benda tak penting yang banyaknya. Ni baru nak sambung balik kaji OR.





Sampai sini dulu catatan untuk diri.
Good night :))



Tuesday, 12 April 2016

Rindu

Lama tak sign-in blogger
Rasa rindu nak menaip walaupun takde benda berfaedah pun nak share.



Sekarang banyak fikir nak kumpul duit nak pergi LA (Lawatan Antarabangsa)
Belajar entah kemana-mana lah. Huhuhu



Nak ceritanya. Ada satu hari ni
Entah apasal lah diri ni
Macam ada benda lain menguasai diri
Habis je kelas terus bawak moto laju-laju
Laju sangat sampai kalau Allah nak takdir accident saat tu jugak
Memang cedera parah 
Sampai hostel terus jalan laju-laju masuk bilik
Sampai je depan pintu bilik, bukak pintu
Pastu hempas pintu kuat-kuat sepuas hati
Campak bag atas kerusi
Pastu terus nangis tak tentu pasal. Sobsob ;'(



Pastu terpikir "Ummi boleh tak kalau angah nak berhenti belajar?"
The only question that lingering in my mind at that time.


Seharian pikir malas nak buat apa-apa.
Sehari tu spend masa nangis je atas katil. 



No one understand that feeling.
And I don't want to blame others on behalf of my mistakes.




I have only one and half year more to finish study.
And I can't wait for the graduation day.




Everyone ask me to continue my study.
"Nisah, tak nak sambung master ke?"
"Best sambung belajar ni"
Hanya mampu jawab "Penat dah belajar"
"Malas nak menghadap buku lagi"
-.-"



Pernah satu hari borak-borak dengan roommate.
Her mom miss the time when she was a student.
Her mom ask her to appreciate the time as a student.
Learn as much as we can. 



Hope after this I can spread the positive vibes 
and learn how to appreciate the remaining time as a student.
Do pray for me. Do pray for Muslims :)))




Good night guyssss :)

Tuesday, 26 January 2016

The First One


Assalamualaikum.
こんにちは 






The first entry after deleting all the past entries.
Can't describe this feeling ._____.







May Allah give me the chance to share something good with others.